mortteli?

Olin pitkän viikonlopun poissa kotikonnuilta, ja uutisia tuli seurattua minimaalisesti. Lauantaiaamuna ehdin kuitenkin tuulettaa kauan kaivatulle uutiselle: lääkemääräyksiä saavat tulevaisuudessa rajoitetusti kirjoittaa myös sairaan- ja terveydenhoitajat, siis mahdollisesti.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Potilaan näkökulmasta reseptinkirjoitusmuutos/-laajennus nopeuttaisi asioita (paranemista) ja vähentäisi lääkärien työmäärää. Ja mielestäni kokenut sairaanhoitaja rökittää kokemattoman lääkärin mennen tullen.

Mutta taisin nuolaista…sillä sekä Lääkäriliitto että Tehy vastustavat asiaa (Savon Sanomat, 16.03.): "Se on kallis ratkaisu, ei edistä potilasturvallisuutta eikä vähennä lääkärien työtaakkaa" (Heikki Pälve, Suomen lääkäriliitto) ja "Ei voi käydä niin, että tehtävät, joista lääkäreille maksetaan, muuttuvat maksuttomiksi niiden siirtyessä sairaan- tai terveydenhoitajille" (Jaana Laitinen-Pesola, Tehy). Ja vastuualueetkin on selvitettävä.

Niih. Väärän alan ihmisenä ja asiakkaana olen siis suu supussa ja odotan kiltisti ensi vuoden kevättä.
(Lakiesitys reseptien ja lähetteiden kirjoittamisoikeudesta annetaan eduskunnalle syksyllä tai viimeistään keväällä 2009, SS 15.03.)

P.S. Otsikkoon myös viitaten: junani meni matkalla sököksi, ja runsaan odottelun sekä junan vaihdon jälkeen saavuin Kuopioon puolitoista tuntia vanhempana kuin alun perin oli tarkoitus. Uutta VR:llä?
P.S.2. En vieläkään oikein usko tätä todeksi: Pendolino-vaunuissa on vain portaat…